Toimintakertomus 2021

Seinäjoen Seudun Ruskayhdistys
ry

Toimintakertomus vuodelta 2021

Yleistä

Kulunut vuosi oli yhdistyksemme 31. toimintavuosi.

Yhdistyksemme erosi Suomen Ruskaliitosta, koska sen yhteistoiminta yhdistysten kanssa on päättynyt ja jäsenmaksuakaan emme ole kahteen vuoteen maksaneet.

Seinäjoen Seudun Ruskayhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki, mutta jäseniä on lähikunnista ja kauempaakin. Yhdistys on kokoontunut kahvitilaisuuksiin Elinkeinotalon Trahteerissa koska se on ollutsopivan kokoinen. Jopa tämän vuoden Korona-aikana olemme voineet kokoontua, jonkun kerran, ja säädetyin välein. Kevät ikävä kyllä meni ilman odotettuja kahvitilaisuuksia. Jäsenistöä on karttunut useampana vuonna ilahduttavastimutta jokunen uusi on tullut tänä erikoisena vuotenakin. Jäsenmaksua ei peritty v. 2021 vähäisen toiminnan vuoksi.

Yhdistyksen pankki on Oma Säästöpankki, Seinäjoki.

Hallitus

Hallitukseen ovat kuuluneet puheenjohtaja Jorma Olli, varapuheenjohtaja Raili Isotalo, varsinaisina jäseninä (uuden säännön mukaan ei varajäseniä enää ole) Martti Ahopelto, Risto Arola, Pirkko Hoikkala, Taito Ikonen, Jorma Jouppila, Sirkka Kuoppala, Arja-Liisa Punkari, Kaisu Riihimäki, Markku Saari, Marita Salo. Hallitus valitsi sihteeriksi Kaisu Riihimäen sekä rahastonhoitajaksi Taito Ikosen. Hallitus on kokoontunut vuoden aikana 9 kertaa.

Edustukset

Yhdistyksen edustajana Seinäjoen Vanhusneuvostossa tämän valtuustokauden on Jorma Olli ja varalla Kaisu Riihimäki.

Toiminnantarkastus

Yhdistyksen toiminnantarkastajina ovat Aune Kujanpää ja Lilli Keski-Nisula sekä varalla Marketta Paikkala ja Hilkka Tulisalo .

Jäsenistö

Vuonna 2020 lopulla jäsenmaksun maksaneita oli 315 jäsentä. He säilyttivät hallituksen päätöksellä jäsenyytensä myös vuonna 2021 ilman jäsenmaksun suorittamista. Syynä vapauttamiseen oli vähäinen toiminta vallitsevan korona epidemian takia. Uusia jäseniä liittyi vuoden aikana seitsemän jotka maksoivat jäsenmaksunsa normaalisti. Vuosittain poistetaan rekisteristä, sääntöjen mukaan jäsenmaksun maksamatta jättäneet. V.2021 on sovittu ettei poisteta jäseniä rekisteristä ennen vuosikokousta. Maksuissa on voinut tulla erehdyksiä tämän hankalan tilanteen vuoksi. Jäsenistöllämme on hyvin kattavasti sähköpostiosoitteita, n. 300, mikä helpottaa ja nopeuttaa tiedottamista. Tiedotuslehtiämme olivat Ilkka-Pohjalainen ja Epari-lehdet. Myös usein päivitettävät kotisivut, www.ruskayhdistys.fi. Jäsenistö on edelleen hyvin aktiivisesti osallistunut tapahtumiimme, jotka on voitu järjestää, tämän vuoden aikana. Jäsenmaksu oli 15 euro/kalenterivuosi. Yhdistys ei saa avustusta kaupungilta.

Varsinainen toiminta

Elinkeinotalon Trahteeriin on kokoonnuttu kuluvana vuonna syys-, loka-, marraskuun 1. maanantain kahvihetkeen. Näissä olivat esitykset Seinäjoen Energiasta, Ikäihmisten kulttuuriasioista kertoi Satu Kokkoniemi, sekäedunvalvonnasta kertoi hallituksemme edustaja Markku Saari. Jokaisessa tilaisuudessa oli myös infoa tulevasta.

Elokuussa ei ollut kahvitilaisuutta. Teimme 4.8. ulkona sallitun perinteisen kävelyn ja makkaranpaistoretken Paukanevalle. Osallistujia oli 34.

Syyskuussa 6.9 pidimme vuosikokouksen ja kahvitilaisuuden Elinkeinotalolla, johon osallistui 42 jäsentä. Tila oli turvallisesti järjestetty väleineen ja maskit sekä käsidesit käytössä. Nämä toimenpiteet aiheutti aina vaan jatkuva Korona Covid19-virus .
7.9, eli seuraavana päivänä teimme sokkomatkan joka suuntautui Killinkosken Wanhalle tehdasmiljöölle. Paikka toimii nykyisin museo, taide ja valokuva näyttely kohteena. Paluumatkalla poikkesimme ostoksilla ja ruokailemassa Keskisen kyläkaupalla. Matkassa oli kaksi linja-autollista jäsenistöämme

Lokakuussa oli vain kahvitilaisuus johon osallistui n. 90 jäsentä.

Marraskuussa kävimme Porin Teatterissa katsomassa Lasse Mårtenssonin musiikkiin perustuvaa ”Vie meren tuoksuun” näytelmää sekä ruokailu Porin Klubilla. Osallistujia oli täysi linja-auto, 60. Kaikki olivat tyytyväisiä hienoon näytelmään, ruokailuun ja vihdoinkin järjestettyyn iloiseen tapahtumaan.

Joulukuussa 1.12 järjestimme jouluruokailun Oma Sp:n Stadion ravintolassa. Osallistujia oli n. 140. Tilaisuudessa ei voitu laulaa joululauluja mutta ”Tekonivel-duo” esitti muutamia lauluja haitarin ja kitaran säestyksellä. Puheenjohtaja lausui Jylhän joulurunon ja sihteeri luki ”Kirje joulupukille”. Perinteiset arpajaiset onnistuivat taas kerran jäsenistön tuomilla arvottavilla ja runsaasti ostetuilla arvoilla.

Suunniteltu joulutorttukahvi jouduttiin peruuttamaan.

Vuodella eteenpäin siirtyivät mm. Italian matka, Hamina Tattoo, syksyn Ruskamatka

Viikottain toistuvana on ollut kävelyretki keskiviikkoisin (10-15 osallistujaa)

Alkusyksyn toimi myös vertaisohjaajien vetämä kuntosali.

Tässä on kooste koronavuoden 2021 toiminnasta.

Kiitos kaikille osallistumisesta näihin tapahtumiin jotka olemme voineet järjestää!