Toimintakertomus 2020

Seinäjoen Seudun Ruskayhdistys
ry

Toimintakertomus vuodelta 2020

Yleistä

Kulunut vuosi oli yhdistyksemme 30. toimintavuosi.

Yhdistys on kuulunut Suomen Ruskaliittoon, jonka puheenjohtajana on Pentti Kaukonen Oulusta. Liitolla on jäsenyhdistyksiä ympäri maata 12. Suurin on Oulun yhdistys ja hyvänä kakkosena Seinäjoen yhdistys. Toimintavuosi oli Ruskaliiton 46. vuosi. Ruskaliitto on poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka ei tällä hetkellä saa mitään avustuksia yhteiskunnalta. Liitto on aikaisemmin jakanut avustuksia jäsenyhdistyksille, niiden toiminnan aktiivisuuden ja jäsenmäärän perusteella. Nykyään liiton toiminta on suurelta osin lakannut mm.taloudellisen tilanteen takia. Liiton hallituksen yhtenä jäsenenä on ollut Jorma Jouppila, varajäsenenä Raili Isotalo. Seinäjoen yhdistyksen hallitus päätti kokouksessa 2.6. erota Ruskaliitosta.

Aikaisemmin oli sovittu puheenjohtaja Kaukosen kanssa ettei jäsenmaksua liitolle tarvitse maksaa v. 2020.

Seinäjoen Seudun Ruskayhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki, mutta jäseniä on lähikunnista ja kauempaakin. Yhdistyksellä ei ole vakinaista ”kotipesää”, vaan Elinkeinotalon Trahteeri on ollut kahvitilaisuuksien kokoontumispaikkana vielä tarpeeksi suuri. Jäsenistöä on karttunut useampana vuonna ilahduttavan runsaasti.

Yhdistyksen pankki on Oma Säästöpankki, Seinäjoki.

Hallitus

Hallitukseen ovat kuuluneet puheenjohtaja Jorma Jouppila, varapuheenjohtaja Raili Isotalo, varsinaisina jäseninä Jorma Olli, Kaisu Riihimäki, Marita Salo, Taito Ikonen, Sirkka Kuoppala, Martti Ahopelto sekä varajäseninä Pirkko Hoikkala, Arja-Liisa Punkari, Risto Arola ja edesmenneen Ulla Vuorenmaan tilalla Markku Saari. Hallitus valitsi sihteeriksi Kaisu Riihimäen sekä rahastonhoitajaksi Jorma Ollin. Hallitus on kokoontunut vuoden aikana 8 kertaa.

Edustukset

Ruskaliiton kokous oli tänä vuonna virtuaalisesti ja Jorma Jouppila osallistui siihen.

Yhdistyksen edustajana Seinäjoen Vanhusneuvostossa tämän valtuustokauden on Jorma Jouppila varalla Kaisu Riihimäki.

Toiminnantarkastus

Yhdistyksen toiminnantarkastajina ovat Aune Kujanpää ja Lilli Keski-Nisula sekä varalla Marketta Paikkala ja Hilkka Tulisalo .

Jäsenistö

Toimintavuoden aikana yhdistykseemme liittyi 12 uutta jäsentä. Vuoden lopulla jäsenmaksun maksaneita oli 315 jäsentä. Vuosittain poistetaan rekisteristä, sääntöjen mukaan, jäsenmaksun maksamatta jättäneet. Jäsenistöllämme on hyvin kattavasti sähköpostiosoitteita, n. 300, mikä helpottaa ja nopeuttaa tiedottamista. Tiedotuslehtiämme olivat Ilkka-Pohjalainen ja Epari-lehdet. Jäsenistö on edelleen hyvin aktiivisesti osallistunut tapahtumiimme, jotka on voitu järjestää, tämän vuoden aikana. Jäsenmaksu oli 15 euro/kalenterivuosi. Yhdistys ei saa avustusta kaupungilta.

Varsinainen toiminta

Elinkeinotalon Trahteeriin on kokoonnuttu kuluvana vuonna tammi-, helmi-,maalis- ja lokakuun 1. maanantain kahvihetkeen. Näissä olivat esitykset Ikäihmisten kulttuuriasioista, ensiavusta ja pelastuslaitokselta sekä infoa tulevasta.

Helmikuussa kävimme Tampereen Teatterissa katsomassa Notre Damen Kellonsoittajan hienon esityksen ja perinteinen hyvä ruokailu oli Teituvassa. Osallistujia oli täysi linja-auto, 60.

Maaliskuussa pidimme vuosikokouksen Elinkeinotalolla, johon osallistui 25 jäsentä. Tila oli turvallisesti järjestetty väleineen ja maskit sekä käsidesit käytössä. Nämä toimenpiteet aiheutti Korona Covid19-virus josta aiheutuivat kaikki edelliset / seuraavat toimenpiteet.

Peruuntuneita olivat mm. Italian matka, 30-vuotisjuhla, Vaasan teatteri, Hamina Tattoo, syksyn Ruskamatka ja joulujuhla.

Elokuussa 5.8. teimme perinteisen Paukanevaretken keskiviikkokävelynä ja osallistuja oli runsaasti. Nuotiomakkara maistui.

Viruksen vähän hellittäessä lokakuussa pidimme kahvitilaisuuden johon osallistui n. 30. Uusien säännösten jälkeen peruimme taas jatkon.

Joulukuun kolmannella viikollaoli Elinkeinotalolla Ruskan tarjoamat joulutorttukahvit. Jäsenet saivat käydä ne juomassa sen viikon aikana. Kävijöitä oli 48.

Viikottain toistuvana on ollut kävelyretki keskiviikkoisin (10-15 osallistujaa)

Tässä on kooste vuoden 2020 toiminnasta.

Kiitos kaikille osallistumisesta näihin tapahtumiin jotka olemme voineet järjestää!